青年人网24小时滚动更新
24小时滚动更新(考试辅导)                       发布时间

青年人网讯:北京时间2015年1月9日,Collegeboard官网放出SAT改革第二波样题。与去年改革草案相比,语法部分样题文章不变,属于人文类(humanities), 但题目增加到改革后的标准,即每篇11题。整体来看,新SAT 语法大部分考点与现行SAT语法相同,形式上类似改进文章(Improving Paragraph)。 本篇解析不仅给出了第二篇样题(题目12至22)的解题思路,还配有官方难度划分,供考生参考。

样题2, 题目12-22

Questions 12 through 22 are based on the following passage.

Dong Kingman: Painter of Cities

A 1954 documentary about renowned watercolor painter Dong Kingman shows the artist sitting on a stool on Mott Street in New York City’s Chinatown. A crowd of admiring spectators [Q12] watched as Kingman squeezes dollops of paint from several tubes into a tin watercolor [Q13] box, from just a few primary colors, Kingman creates dozens of beautiful hues as he layers the translucent paint onto the paper on his easel. Each stroke of the brush and dab of the sponge transforms thinly sketched outlines into buildings, shop signs, and streetlamps. The street scene Kingman begins composing in this short film is very much in keeping with the urban landscapes for which he is best known.

Kingman was keenly interested in landscape painting from an early age. In Hong Kong, where Kingman completed his schooling, teachers at that time customarily assigned students a formal “school name.” His interest was so keen, in fact, that he was named after it. The young boy who had been Dong Moy Shu became Dong Kingman. The name Kingman was selected for its two [Q14] parts, “king” and “man”; Cantonese for “scenery” and “composition.” As Kingman developed as a painter, his works were often compared to [Q15] paintings by Chinese landscape artists dating back to C E 960, a time when a strong tradition of landscape painting emerged in Chinese art. Kingman, however, [Q16] vacated from that tradition in a number of ways, most notably in that he chose to focus not on natural landscapes, such as mountains and rivers, but on cities. [Q17]

[Q18] His fine brushwork conveys detailed street-level activity: a peanut vendor pushing his cart on the sidewalk, a pigeon pecking for crumbs around a fire [Q19] hydrant, an old man tending to a baby outside a doorway. His broader brush strokes and sponge-painted shapes create majestic city skylines, with skyscrapers towering in the background, bridges connecting neighborhoods on either side of a river, and [Q20] delicately painted creatures, such as a tiny, barely visible cat prowling in the bushes of a park. To art critics and fans alike, these city scenes represent the innovative spirit of twentieth-century urban Modernism.

During his career, Kingman exhibited his work [Q21] internationally. He garnered much acclaim. In 1936, a critic described one of Kingman’s solo exhibits as “twenty of the freshest, most satisfying watercolors that have been seen hereabouts in many a day.” [Q22)

Question 12.

A. NO CHANGE (watched)

B. had watched

C. would watch

D. watches

解题思路:从选项即可轻松看出此题考查SAT语法常规考点“时态”。SAT对时态的核心要求为consistency,即“一致性”。整句话以及整个段落均为现在时,所以划线动词应保持一致。

考查点:时态

难度:Easy

答案:D

Question 13.

A. NO CHANGE (box, from just a few primary colors,)

B. box. From just a few primary colors,

C. box from just a few primary colors,

D. box, from just a few primary colors

解题思路:划线部分所在句子很长,“A crowd of admiring spectators watches as Kingman squeezes dollops of paint from several tubes into a tin watercolor box, from just a few primary colors, Kingman creates dozens of beautiful hues as he layers the translucent paint onto the paper on his easel.”仔细观察,这句话中有两个独立分句,“A crowd of admiring spectators watches…”和“Kingman creates dozens of beautiful hues…”。然而这两个独立分句间并没有连词和分号,犯了语法常考错误,连写句(Run-on Sentence)

连写句最简单的处理方法,就是用“句号”断句,形成两句话。

考查点:句子结构

难度:Medium

答案:B

Question 14.

A. NO CHANGE (parts, “king” and “man”;)

B. parts: “king” and “man,”

C. parts “king” and “man”;

D. parts; “king” and “man”

解题思路:此题非常重要!改革后SAT语法加大了对标点符号的考查,此题涉及到分号,冒号的用法。分号连接两个独立分句,功能类似于并列连词。冒号表示解析说明。此题king and man就是对two parts的解释。

考查点:标点 (分号,冒号)

难度:Hard

答案:B

Question 15.

A. NO CHANGE (paintings by Chinese landscape artists)

B. Chinese landscape artists

C. painters of Chinese landscapes

D. artists

解题思路:“his works were often compared to paintings by Chinese landscape artists dating back to C E 960”从compared to 可以看出,此题为北京新东方SAT强化班常规讲解的考点:同类比较。文章把works和paintings比较,属于同一类别。

考查点:同类比较

难度:Medium

答案:A

Question 16.

A. NO CHANGE (vacated)

B. evacuated

C. departed

D. retired

解题思路:此题考查用词是否恰当,是SAT难度较大的考点, 改革后此考点所占比重有所增加。从文章句意看出,Kingman与其他人相反,背离了传统,脱离了传统,所以要选有“离开”意思的选项。

考查点:语言精确性,措辞

难度:Hard

答案:C

Question 17.

To make this paragraph most logical, sentence 3 should be placed

A. where it is now

B. before sentence 1.

C. after sentence 1.

D. after sentence 4.

解题思路:此题类似与现行SAT语法中的改进文章题目,考查对文章结构的把握。需要回到文章重读这几句话“(1)Kingman was keenly interested in landscape painting from an early age. (2)In Hong Kong, where Kingman completed his schooling, teachers at that time customarily assigned students a formal “school name.” (3)His interest was so keen, in fact, that he was named after it. The young boy who had been Dong Moy Shu became Dong Kingman.” 第三句中“His interest was so keen”和第一句“Kingman was keenly interested”形成衔接,所以应放在第一句后。

考查点:文章结构,语言连贯

难度:Easy

答案:C

Question 18.

Which choice most effectively establishes the main topic of the paragraph?

A. Kingman is considered a pioneer of the California Style school of painting.

B. Although cities were his main subject, Kingman did occasionally paint natural landscapes.

C. In his urban landscapes, Kingman captures the vibrancy of crowded cities.

D. In 1929 Kingman moved to Oakland, California, where he attended the Fox Art School.

解题思路:此题类似现行SAT语法改进文章中的主旨题,北京新东方SAT培训一直强调改进文章题目的重要性和解题思路,只要抓住文章反复强调的核心意思“Kingman擅长画城市风景”,即能找到正确选项中的对应词“urban landscapes”。

考查点:文章结构,主旨

难度:Medium

答案:C

Question 19.

A. NO CHANGE (hydrant,)

B. hydrant—

C. hydrant:

D. hydrant

解题思路:此题虽然简单,但非常重要,考查逗号的用法,是改革后新增的考点。此句话是对不同事物表述:“a peanut vendor…, a pigeon…, an old man”,所罗列内容用逗号断开即可。

考查点:标点(逗号)

难度:Easy

答案:A

Question 20.

The writer wants to complete the sentence with a third example of a detail Kingman uses to create his majestic city skylines. Which choice best accomplishes this goal?

A. NO CHANGE (delicately painted creatures, such as a tiny, barely visible cat prowling in the bushes of a park.)

B. exquisitely lettered street and storefront signs.

C. other details that help define Kingman’s urban landscapes.

D. enormous ships docking at busy urban ports.

解题思路:“His broader brush strokes and sponge-painted shapes create majestic city skylines, with skyscrapers towering in the background, bridges connecting neighborhoods on either side of a river, and delicately painted creatures, such as a tiny, barely visible cat prowling in the bushes of a park.”

由于前两个例子为skyscrapers towering…, bridges connecting…,” 所以第三个例子选择“enormous ships docking…”。即保持了语言的连贯性,也形成了平行结构。

考查点:语言连贯,平行结构

难度:Hard

答案:D

Question 21.

Which choice most effectively combines the sentences at the underlined portion?

A. internationally, and Kingman also garnered

B. internationally; from exhibiting, he garnered

C. internationally but garnered

D. internationally, garnering

解题思路:此题类似现行SAT语法中的改进句子题,重新构建句子结构,使其更加简洁有效。“Kingman exhibited his work internationally. He garnered much acclaim.”因为这两句话主语均为Kingman,可合并成一句话,将He garnered much acclaim的主语去掉,动词变成分词,形成修饰语。句子结构的简化能力也是新东方SAT培训的重点。

考查点:语言简洁性

难度:Medium

答案:D

Question 22.

The writer wants to conclude the passage with a sentence that emphasizes an enduring legacy of Kingman’s work. Which choice would best accomplish this goal?

A. Although Kingman’s work might not be as famous as that of some other watercolor painters, such as Georgia O’Keeffe and Edward Hopper, it is well regarded by many people.

B. Kingman’s work was but one example of a long-lasting tradition refreshed by an innovative artist with a new perspective.

C. The urban landscapes depicted in Kingman’s body of work are a testament to aptness of the name chosen for Kingman when he was just a boy.

D. Since Kingman’s death in 2000, museums across the United States and in China have continued to ensure that his now iconic landscapes remain available for the public to enjoy.

解题思路:文章最后提到Kingman的作品赢得世人赞誉,题目要求“emphasizes an enduring legacy of Kingman’s work”,B选项中museums continue to make Kingman’s iconic paintings accessible to the public 与其对应。

考查点:文章结构

难度:Hard

答案:D

资讯索引栏目导航
关于我们营销中心广告联系联系我们网站地图法律声明友情链接最新更新医药更新
Copyright © 2005- 青年人网 (Qnr.Cn) All Rights Reserved 陕ICP备11003766号  
共青团陕西省委、河南省委及陕西人才中心权威支持(西安) 电 话:400-029-8884 传 真:029-85642660
百度大联盟黄金认证  十佳网络教育机构