Part I Writing (30 minutes)
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic: Salary or Interest. You should write at least 150 words following the outline given below:
Salary or Interest
Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes)
Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer sheet 1. For questions 1-4, markY (for YES) if the statement agrees with the information given in the passage; N (for NO) if the statement contradicts the information given in the passage; NG (for NOT GIVEN) if the information is not given in the passage.For questions 5-10, complete the sentences with the information given in the passage.
April Fools' Special: History's Hoaxes
Happy April Fools' Day. To mark the occasion, National Geographic News has compiled a list of some of the more memorable hoaxes in recent history. They are the lies, darned(可恨的) lies, and whoppers(弥天大谎)that have been perpetrated on the gullible(易受骗的)and unsuspecting to fulfill that age-old desire held by some to put the joke on others. Internet Hoaxes
The Internet has given birth to a proliferation(增殖)of hoaxes. E-mail inboxes are bombarded on an almost daily basis with messages warning of terrible computer viruses that cause users to delete benign(良性)chunks of data from their hard drives, or of credit card scams that entice the naive to give all their personal information, including passwords and bank account details, to identity thieves. Other e-mails give rise to wry(歪曲的)chuckles, which is where this list begins. Ban Dihydrogen Monoxide(一氧化二氢)
City officials in Aliso Viejo, California, were so concerned about the dangers of dihydrogen monoxide that they scheduled a vote last month on whether to ban foam(泡沫)cups from city-sponsored events after they learned the chemical was used in foam-cup production.
Officials called off the vote after learning that dihydrogen monoxide is the scientific term for water. "It's embarrassing," city manager David J. Norman told the Associated Press. "We had a paralegal(律师助手)who did bad research."
Indeed, the paralegal had fallen victim to an official-looking Web site touting the dangers of dihydrogen monoxide. An e-mail originally authored in 1990 by Eric Lechner, then a graduate student at the University of California, Santa Cruz, claimed that dihydrogen monoxide "is used as an industrial solvent and coolant, and is used in the production of Styrofoam(聚苯乙烯泡沫塑料)."
Other dangers pranksters(爱开玩笑的人)associated with the chemical included accelerated corrosion and rusting, severe burns, and death from inhalation.
Versions of the e-mail continue to circulate today, and several Web sites, including that of the Coalition to Ban DHMO, warn, tongue-in-cheek, of water's dangers. Alabama Changes Value of Pi
The April 1998 newsletter put out by New Mexicans for science and Reason contains an article titled "Alabama Legislature Lays Siege to Pi". It was penned by April Holiday of the Associmated Press (sic) and told the story of how the Alabama state legislature voted to change the value of the mathematical constant Pi from 3.14159 to the round number of 3.
The ersatz(假的)news story was written by Los Alamos National Laboratory physicist Mark Boslough to parody(滑稽地模仿)legislative and school board attacks on the teaching of evolution in New Mexico.
At Boslough's suggestion, Dave Thomas, the president of New Mexicans for science and Reason, posted the article in its entirety to the Internet newsgroup Talk. Origins on April 1. (The newsgroup hosts a lively debate on creation vs. evolution.) Later that evening Thomas posted a full confession to the hoax. He thought he had put all rumors to bed.
But to Thomas's surprise, however, several newsgroup readers forwarded the article to friends and posted it on other newsgroups.
When Thomas checked in on the story a few weeks later, he was surprised to learn that it had spread like wildfire. The telltale signs of the article's satirical intent, such as the April 1 date and misspelled "Associmated Press" dateline, had been replaced or deleted.
Alabama legislators were bombarded with calls protesting the law. The legislators explained that the news was a hoax. There was not and never had been such a law. TV and Newspaper Hoaxes
Before the advent of the Internet, and even today, traditional media outlets such as newspapers, radio, and television, have sometimes hoaxed their audiences. The deceptions run the gamut from purported natural disasters to wishful news. Swiss Spaghetti (意大利式细面条) Harvest
Alex Boese, curator of the Museum of Hoaxes, a regularly updated Web site that also appeared in book form in November 2002, said one of his favorite hoaxes remains one perpetrated by the British Broadcasting Company.
On April 1, 1957, the BBC aired a report on the television news show Panorama about the bumper spaghetti harvest in southern Switzerland.
Viewers watched Swiss farmers pull pasta off spaghetti trees as the show's anchor, Richard Dimbleby, attributed the bountiful harvest to the mild winter and the disappearance of the spaghetti weevil.
The broadcaster detailed the ins and outs of the life of the spaghetti farmer and anticipated questions about how spaghetti grows on trees. Thousands of people believed the report and called the BBC to inquire about growing their own spaghetti trees, to which the BBC replied, "Place a sprig of spaghetti in a tin of tomato sauce and hope for the best." "It was a great satirical effect about British society," Boese said. "British society really was like that at that time. The British have a tendency to be a bit insulated(绝缘的) and do not know that much about the rest of Europe."
Taco Liberty Bell
On April 1, 1996, readers in five major U.S. cities opened their newspapers to learn from a full page announcement that the Taco Bell Corporation had purchased the Liberty Bell from the U.S. government. The announcement reported that the company was relocating the historic bell from Philadelphia, Pennsylvania, to Irvine, California. The move, the corporation said in the advertisement, was part of an "effort to help the national debt".
Hundreds of other newspapers and television shows ran stories related to the press release on the matter put out by Taco Bell's public relations firm, PainePR. Outraged citizens called the Liberty Bell National Historic Park in Philadelphia to express their disgust. A few hours later the public relations firm released another press announcement stating that the stunt was a hoax.
White House press secretary Mike McCurry got into the act when he remarked that the government would also be "selling the Lincoln Memorial to Ford Motor Company and renaming it the Lincoln-Mercury Memorial". Crop Circles
Strange, circular formations began to appear in the fields of southern England in the mid-1970s, bringing busloads of curious onlookers, media representatives, and believers in the paranormal out to the countryside for a look.
A sometimes vitriolic(讽刺的)debate on their origins has since ensued(跟着发生), and the curious formations have spread around the world, becoming more and more elaborate as the years go by.
Some people consider the crop formations to be the greatest works of modern art to emerge from the 20th century, while others are convinced they are signs of extraterrestrial communications or landing sites of UFOs.
The debate rages even today, although in 1991 Doug Bower and Dave Chorley, two elderly men from Wiltshire County, came forward and claimed responsibility for the crop circles that appeared there over the preceding 20 years. The pair made the circles by pushing down nearly ripe crops with a wooden plank suspended from a rope. Moon Landinga Hoax?
Ever since NASA sent astronauts to the moon between 1969 and 1972, skeptics have questioned whether the Apollo missions were real or simply a ploy to one-up(领先)the Soviet Union during the Cold War. The debate resurfaced and reached crescendo levels in February 2001, when For television aired a program called Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?
Guests on the show argued that NASA did not have the technology to land on the moon. Anxious to win the space race, NASA acted out the Apollo program in movie studios, they said. The conspiracy theorists pointed out that the pictures transmitted from the moon do not include stars and that the flag the Americans planted on the moon is waving, even though there is though to be no breeze on the moon.
NASA quickly refuted these claims in a series of press releases, stating that any photographer would know it is difficult to capture something very bright and very dim on the same piece of film. Since the photographers wanted to capture the astronauts striding across the lunar surface in their sunlit space suits, the background stars were too faint to see. As for the flag, NASA said that the astronauts were turning it back and forth to get in firmly planted in the lunar soil, which made it wave.
1. Some people have the age-old desire to put the joke on others. 2. According to the passage, the only form of Internet hoaxes is e-mail hoax.
3. Dihydrogen monoxide is a very dangerous chemical, which is often used as an industrial solvent.
4. Dihydrogen monoxide can accelerate corrosion and rusting, and cause sever burns and even death from inhalation.
5. The reason why the ersatz news that Alabama changed the value of Pi spread wildly was that ________ forwarded
the article to friends and posted it on other newsgroups.
6. Traditional media outlets such as ________ may still hoax their audiences nowadays.
7. According to Boese, many people believed the report of Swiss spaghetti harvest because the British did not know ________.
8. According to a hoax announcement, the Taco Bell Corporation bough the Liberty Bell and moved it to Irvine to help ________.
9. The crop circles were thought to be the greatest works of modern art, the signs of ________ or landing sites of UFOs.
10. Some people thought that NASA acted out the Apollo program in movie studios partially because the pictures transmitted from the moon do not include ________.
Part IV Reading Comprehension (Reading in Depth) (25 minutes)
Directions: In this section, there is a short passage with 5 questions or incomplete statements. Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words on Answer Sheet 2. Questions 47 to 51 are based on the following passage.
Wild ducks and other migratory(迁移的) birds could be important carriers of deadly bird flu, researchers say. Even so, the infectious-disease experts say there is no solid basis for killing wild birds to protect poultry and minimize the risk of human infection.
The European team investigating the global spread of the H5N1 strain of avian influenza(禽流感)says certain duck species may be infecting wild bird populations. Geese and wading birds are also possible vectors(带菌者)of the virus, the team says.
The team's study was led by Björn Olsen of Umea University in Sweden. Olsen runs Europe's largest wild-bird flu monitoring program.
Studies have shown that influenza viruses in lake water, generally passed via bird feces(粪), can stay infectious for up to 30 days. The migration or feeding behavior of dabbling ducks could at least partially explain the spread of the H5N1 strain of bird flu, the researchers add.
This group of duck species includes mallards, teal, pintails, and others that feed at or near the surface, where viruses in water are most likely to be picked up. Perhaps as a result, dabblers have the highest known rates of avian influenza infection, the study says. For instance, nearly 13 percent of mallards tested positive for bird flu. Other species tested include the American black duck (18.1 percent), blue-winged teal (11.5 percent), and northern pintail (11.2 percent).
However, bird flu viruses appear to exist in ducks in a low-pathogenic form, meaning infection doesn't usually lead to severe illness and death.
"Dabbling ducks are for sure the prime hosts for low pathogenic viruses," said study co-author Ron Fouchier, a virologist at the Erasmus Medical Center in Rotterdam, Netherlands. "But the big question is, how much of our knowledge about these viruses can we translate to high-pathogenic viruses such as the H5N1 strain of bird flu?"
In poultry avian viruses can mutate(变异)into more virulent influenza strains, including H5N1. If this mutated virus then finds its way back into wild populations, the birds could then spread the disease through migration.
Some scientists have argued that wild birds infected with HN51 would be too ill to migrate. Swans, for instance, appear to be particularly vulnerable to the strain. "Swans apparently drop dead quite easily, but they are unlikely to be the vector because they are not going to fly very far if they are dead," Fouchier said.
But the study team says that some birds that have been purposely infected for the sake of research show that wild birds can survive H5N1. "For some reason H5N1 has adapted so it no longer kills dabbling ducks," Fouchier said. This means the ducks may be able to spread the virus over a wide area.
The study team says migratory geese may also be vectors, because they often graze in huge flocks, a practice that could encourage transmission.
Migrating ducks, the researchers add, "could provide an intercontinental bridge" for bird flu to North America, which has not yet had any known cases of H5N1.
47. According to the author, what may be the possible carriers of bird flu?
48. The main sources of influenza viruses in lake water are ________, which may stay infectious for up to 30 days.
49. By saying "bird flu viruses appear to exist in ducks in a low-pathogenic form" (Para. 6), the author suggests that infection ________.
50. On what condition can the birds spread the influenza through migration?
51. According to the study team, ________ is a practice that can encourage transmission of the bird flu.
Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked [A], [B], [C] and [D]. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the center. Passage One
Questions 52 to 56 are based on the following passage.
For about three centuries we have been doing science, trying science out, using science for the construction of what we call modern civilization. Every dispensable item of contemporary technology, from canal locks to dial telephones to penicillin, was pieced together from the analysis of data provided by one or another series of scientific experiments. Three hundred years seems a long time for testing a new approach to human inter-living, long enough to set back for critical appraisal of the scientific method, maybe even long enough to vote on whether to go on with it or not. There is an argument. Voices have been raised in protest since the beginning, rising in pitch and violence in the nineteenth century during the early stages of the industrial revolution, summoning urgent crowds into the streets on the issue of nuclear energy. "Give it back," say some of the voices, "It doesn't really work, we've tried it and it doesn't work. Go back three hundred years and start again on something else less chancy for the race of man."
The principle discoveries in this century, taking all in all, are the glimpses of the depth of our ignorance of nature. Things that used to seem clear and rational, and matters of absolute certainty-Newtonian mechanics, for example-have slipped through our fingers; and we are left with a new set of gigantic puzzles, cosmic uncertainties, and ambiguities. Someof the laws of physics are amended every few years; some are canceled outright; some undergo revised versions of legislative intent as if they were acts of Congress.
Just thirty years ago we call it a biological revolution when the fantastic geometry of the DNA molecule was exposed to public view and the linear language of genetics was decoded. For a while, things seemed simple and clear: the cell was a neat little machine, a mechanical device ready for taking to pieces and reassembling, like a tiny watch. But just in the last few years it has become almost unbelievably complex, filled with strange parts whose functions are beyond today's imagining.
It is not just that there is more to do, there is everything to do. What lies ahead, or what can lie ahead if the efforts in basic research are continued, is much more than the conquest of human disease or the improvement of agricultural technology or the cultivation of nutrients in the sea. As we learn more about fundamental processes of living things in general we will learn more about ourselves.
52. What CANNOT be inferred from the first paragraph?
[A] Scientific experiments in the past three hundred years have produced many valuable items.
[B] For three hundred years there have been people holding a hostile attitude toward science.
[C] Modern civilization depends on science so man supports scientific progress unanimously.
[D] Some people think three hundred years is not long enough to set back for critical appraisal of scientific method.
53. The principle discovery in this century shows ________.
[A] man has overthrown Newton's laws of physics
[B] man has solved a new set of gigantic puzzles
[C] man has lost many scientific discoveries
[D] man has given up some of the once accepted theories
54. Now scientists have found in the past few years ________.
[A] the exposure of DNA to the public is unnecessary
[B] the tiny cell in DNA is a neat little machine
[C] man knows nothing about DNA
[D] man has much to learn about DNA
55. The writer's main purpose in writing the passage is to say that ________.
[A] science is just at its beginning
[B] science has greatly improved man's life
[C] science has made profound progress
[D] science has done too little to human beings
56. The writer's attitude towards science is ________.
[A] critical [B] approving [C] neutral [D] regretful Passage Two
Questions 57 to 61 are based on the following passage.
Here amid the steel and concrete canyons, green grass grows. A hawthorn tree(山楂树) stands in new soil, and freshly dug plants bend in the wind.
But Chicago City Hall here seems an unlikely spot for a garden of any varietyespecially 20,000 square feet of gardenson its roof.
As one of a handful of similar projects around the country, the garden is part of a $1.5 million demonstration projected by the city to reduce its "urban heat islands", said William Abolt, the commissioner of the Department of Environment. Heat islands-dark surfaces in the city, like rooftops-soak up heat. The retention can bake a building, making it stubborn to cooling.
The roof of City Hall, a 90-year-old gray stone landmark on LaSalle Street in the heart of downtown, has been known to reach temperature substantially hotter than the actual temperature on the street below.
The garden will provide greenery and shade. "And that," said the city officials, "will save the city dollars on those blistering summer days." The project savings from cooling is about $4,000 a year on a new roof whose life span is about 50 percent longer than that of a traditional roof.
The sprawling open-air rooftop garden is being carefully built on a multi-tiered bed of special soil, polystyrene, egg-carton-shaped cones and "waterproof membrane" mall to keep the roof from leaking, or caving under the normal combined weight of soil, rain and plant life.
The design calls for soil depths of 4 inches to 18 inches. When the last plants and seedlings are buried and the last bit of compost is laid, the garden will have circular brick stepping-stones winding up to hills.
"The primary focus of what we want to do was to establish this laboratory on the top of City Hall to get people involved and understanding their impact on the environment and how the little things can make an impact on the quality of life", Mr. Abolt said, adding that the plants also help to clear the air.
Rooftop gardens, in places where concrete jungles have erased plants and trees, are not new, not even in Chicago. Arms of greenery dangling over terraces or sprouting from rooftops, common in Europe, are becoming more so in the United States as people become increasingly conscious about the environment.
Richard M. Daley, who urged the environmental department to look into the project after noticing rooftop gardens in Hamburg, Germany a few years ago, has praised the garden as the first of its kind on a public building in the country.
It will hold thousands of plants in more than 150 species-wild onion and butterfly weed, sky-blue aster and buffalo grass-to provide data on what species adapt best. Small plants requiring shallow soil depths were chiefly selected.
57. The rooftop garden project ________.
[A] is common and popular in the country
[B] is a demonstration project and costs the city government 1.5 million dollars
[C] will make the ordinary cooling down of the city in summer unnecessary
[D] aims at getting people involved and understanding their impact on the environment
58. What can we learn about the City Hall?
[A] It was built ninety years ago and is the most outstanding feature in the center of the city.
[B] It is originally proper to build a garden on the top of the City Hall.
[C] The temperature on its top is a little bit lower than that on the street below.
[D] It is the first building in America to have a garden on it.
59. Which of the following statements is TRUE?
[A] Every year, Chicago spends about $ 4,000 on cooling the city.
[B] The design of the garden on the City Hall specially takes into consideration the weight the roof can stand.
[C] The Mayor urged the environmental department to look into rooftop gardens in Hamburg and build similar ones in America.
[D] Heat islands mainly refer to those dark-colored rooftops which receive and retain heat and will not easily release the heat.
60. Why should the rooftop garden be built on the top of City Hall other than on any other buildings?
[A] Because the City Hall is large.
[B] Because the mayor had urged the environmental department to do so.
[C] Because it can make people understand their impact on environment better through a public building.
[D] Because the experts just want to make the City Hall a convenient laboratory.
61. The word "substantially" (Line 2, Para. 5) most likely means ________.
[A] a little bit [B] in fact [C] materially [D] considerably
Part VI Translation (5 minutes)
Directions: Complete the following sentences on Answer Sheet 2 by translating into English the Chinese given in brackets.
72. It turned out that getting fired from that company ________________________ (对我来说是发生在我身上的最棒的事情).
73. It is necessary that ________________________ (马上把他送到医院).
74. Make a list each day of all that you are grateful for, ________________________ (这样你就能每天都注意到从别人那里得到了什么).
75. His silence suggested that _______________________ (他赞成我的决定，并决定执行那个计划).
76. Only with combined efforts, ________________________ (我们才能期望我们的国家有新的面貌).
Part I Writing
Salary or Interest
Upon graduation, virtually all college students will confront the problem of choosing their careers. It is truly a tough choice. Students’ opinions differ greatly on this issue. Some hold that priority should be given to their interest in the job, but others take the attitude that salary is the most critical factor influencing their career choices.
As for myself, I prefer the latter view. A well-paid job exerts a tremendous fascination on a great number of people, with no exception to me. Although it might be impossible to measure the value of one’s job in terms of money, salary counts most when I choose my future career. In my view, our career choices largely depend on how and where we have been brought up. I come from a poor urban family and my parents are both laid-off workers. In order to finance my tuition, they have been working hard over the past four years. As the only son in my family, I have to shoulder the burden of supporting my family.
In short, salary is the first consideration in my choice of career.
Part II Reading Comprehension(Skimming and Scanning)
1. Y 根据题干中的信息词age-old desire定位到原文第一段，可知美国围家地理新闻整理了近期历史上让人印象深刻的恶作剧，这些谎言欺骗的是那些易受骗的、轻易信任他人的人，用以满足有些人想要捉弄他人的想法，故该句表述正确。
2. NG 根据题干中的信息词Internet hoaxes定位到第一个小标题，可知互联网促进了恶作剧的增多，该部分接着介绍了通过电子邮件骗人的把戏，但并没有表明电子邮件恶作剧是惟一的网络恶作剧形式。
3. N 根据题干中的信息词Dihydrogen monoxide定位到第二个小标题，由该标题下的第二段可知，所谓的一氧化二氢其实就是H¬2O，也就是水。而关于水被用做工业溶剂的说法是吓唬人的，故该句表述错误。
4. N 根据题干中的信息词Dihydrogen monoxide定位到第二个小标题，再由corrosion and rusting定位到该标题下的倒数第二段，可知爱开玩笑的人还将加速腐蚀和生锈、严重烧伤、吸入致死等其他危险和一氧化二氢联系起来，结合前文提到的一氧化二氢就是水可知，这些不过是哄弄人的说法，故该句表述错误。
5. several newsgroup readers。根据题干中的信息词Alabama changed the value of Pi定位到第三个小标题，再由forwarded the article定位到该标题下第四段，可知有些新闻读者将文章发给朋友，还将其登在其他新闻版块中。再结合上下文可知，正是这些新闻读者的做法导致了那条虚假新闻的大肆传播。
6. newspapers，radio，and television。根据题干中的信息词traditional media outlets定位到第四个小标题，可知在互联网出现之前，甚至是现在，报纸、广播和电视这类传统媒体有时也会捉弄公众，由此可得答案。
7. much about the rest of Europe。根据题干中的信息词Swiss spaghetti harvest定位到第五个小标题，该部分最后一段提到，Boese表示，英国人不太了解欧洲其他国家。再结合上文可知，这正是许多英国人相信瑞士的意大利面条大丰收的原因。
8. the national debt。根据题干中的信息词Taco Bell Corporation和Liberty Bell定位到第六个小标题，再由Irvine定位到该标题下的第一段，可知一项公告报道Taco Bell公司买下了自由钟，并要将其挪到加利福尼亚的欧文市，该公司表示移动该钟是为了帮助缓解国家债务，由此可得答案。
9. extraterrestrial communications。根据题干中的信息词crop circles定位到倒数第二个小标题，再由UFOs定位到该标题下的倒数第二段，可知有些人认为麦田圈是现代艺术最伟大的作品，也有人确信那是外太空通信的迹象或不明飞行物的着陆地。
10. stars。根据题干中的信息词Apollo program和pictures transmitted from the moon定位到最后一个小标题下的第二段，可知有人认为阿波罗计划是在摄影棚里拍摄出来的，他们指出，从月球传回的画面上并没有星星，这应该就是他们怀疑登月真实性的部分原因。
Part IV Reading Comprehension(Reading in Depth)
47. Wild ducks and other migratory birds. /Ducks，geese and wading birds.
48. bird feces
根据题干中的关键词lake water和30 days定位到第四段，可知研究表明，湖水中的流感病毒一般是通过鸟粪传播的，这些病毒的传染性可长达30天。
49. doesn’t usually lead to severe illness and death
定位到第六段可知，作者提到bird flu viruses appear to exist in ducks in a low-pathogenic form是想表明，传染通常不会导致严重的疾病和死亡。
50. The mutated virus finds its way back into wild populations.
51. grazing in huge flocks
根据题干中的关键词study team和encourage transmission定位到倒数第二段，可知研究组表示，迁徙的鹅可能也是病毒携带者，因为它们经常聚在一起吃草，而这可能会促使病毒的传播。
52. C 细节题。由文章第一段最后一句There is an argument可知，人们对科学的看法是有争议的，选项C意思与其相反，故选c。D项干扰性大，对应第一段倒数第二句，表面上看与文章表述意思相反，但文章接下来说There is an argument，由此可知，有的人赞成倒数第二句的观点，有的人反对(即D项的观点)，故排除D。
53. D 推断题。由文章第三段最后一句可知，人类对已有理论所采取的做法是修正或摈弃，所以D正确。A、B对应第三段第二句，曲解了文章原意，C文中并未提及，均应排除。
54. D 推断题。由文章第四段可知，30年前人们将DNA的发现称为生物革命，刚开始时，人们认为DNA细胞很简单，但随着时间的推移，人们发现它其实极为复杂，由此推断，人们还需要进一步研究，所以D正确。
55. A 主旨题。由最后一段尤其是第一句中的there is everything to do可以看出，作者认为关于科学还有很多方面有待于进一步研究、探索，即科学仍处于起步阶段，前面的路还很长很长，所以A正确。
56. C 观点态度题。通读全文可知，作者以客观的态度说明了科学的发展状况，并介绍了对待科学的不同观点，综合而言，作者对科学的态度是C(中立的)。A(批评的)，B(赞成的，满意的)，D(遗憾的)均不正确。
57. D 细节题。文章第三段第一句指出，该工程是全国为数不多的此类工程之一，所以排除A;还说它是政府投资l50万美元的示范工程的一部分，而不是全部，故排除B;文章第四段提到屋顶花园可以降温，但并没有否定传统降温方式的必要性，故排除C;由文章第九段阿伯特先生所说的话可知，D正确。
58. A 细节题。由文章第五段可知，市政厅的屋顶有90年的历史，即市政厅建于90年前，且是市中心最著名的建筑，所以A正确。第二段第一句中的an unlikely spot否定了B项中的originally proper。根据第五段可排除C，根据第十段not new可排除D。
59. B 推断题。由文章第七段可知，市政厅屋顶花园是精心建造而成的，可以避免屋顶渗漏，或是在土、雨和植物相混合的重量之下坍塌，由此可知，屋顶花园的设计充分考虑到了屋顶能承受的重量，所以B正确。
60. C 细节题。由文章第九段可知，在市政厅大楼上修建屋顶花园主要是为了让人们了解自己对环境的影响，所以C正确。虽然该段也提到了laboratory，但指的是让人们了解自己对环境的影响的“实验室”，而并不是真正做实验的实验室，故排除D。
61. D 语义题。被考查词在句中用于修饰比较级hotter，分析句意可知，此处应表示强调，突出屋顶的温度要比街上的温度高出很多，选项中只有D(相当大地)最符合。A(一点)，B(实际上)，C(本质上地)均应排除。
Part VI Translation
72. was the best thing that could have ever happened to me
“发生在我身上的„„事情”可译为以“事情”为先行词的定语从句，其时态应为一般现在完成时。因先行词的限定词为形容词最高级best，因此关系代词应为that而不是which;;“(事情等)发生在某人身上”可用happen to sb.来表示。
73. he(should)be sent to hospital at once
“送”可以直接译为send，此处没有明确的施动者，因此要用被动语态;该句符合it’s necessary that+(should)do的结构，主语从句的谓语应为(should)be sent to hospital;“马上”可译为at once或immediately，故此处还可译为he(should)be sent to hospital immediately。
74. so that you can stay conscious daily of what you’ve got from others 结合给出的中英文可知，“这样”表示的是一种因果关系，可译为so that;“注意到”可译为stay conscious of;“每天”可译为daily置于谓语和宾语之间，也可译为each day置于句末，故此处还可译为so that you can stay conscious of what you’ve got from others each day。
75. he agreed with my decision and decided to carry out that plan 分析句子结构，所译部分应为suggest的宾语从句。“赞成”应译为agree with sb./sth.，“执行”应译为carry out。suggest在表示“建议”时，其宾语从句的谓语要用“should+动词原形”的形式，而此处意为“暗示”，宾语从句的谓语与主句时态保持一致即可，应为agreed with„and decided to„。
76. can we expect our country to take a new face
分析句子结构可知，所译部分应为完整的句子。给出的英文中，only修饰的介词短语with combined efforts位于句首，因此所译句子需部分倒装。“期望”可以译为expect sb./sth. to do sth.，“有新的面貌”可以译为take a new face。