PartⅠ Writing (答题时间30分钟)
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes write a composition on the topic, “The Way to Success” based on the following outlines.
You should write at least 120 words but no more than 180 words.
PartⅡ listening comprehension
Section A (three news reports)略
Section B (two long conversations)略
Section C (three passages)略
PartⅢ reading comprehension(答题时间共40分钟)
Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one wordfor each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read thepassage through carefully before making your choices. Each choice in the bank isidentified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on AnswerSheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in thebank more than once.
Questions 26 to 35 are based on the following passage.
Psychologists take opposing views of how external rewards, from warm praise to cold cash, affect motivation and creativity. Behaviorists, who study the relation between actions and their consequences, argue that rewards can (26) performance at work and school. Cognitive (认识派的) researchers, who study various aspects of mental life, maintain that rewards often destroy creativity by encouraging dependence on (27) and gifts from others.
The latter view has gained many supporters, (28) among educators. But the careful use of small (29) rewards speaks creativity in grade school children, suggesting that properly presented inducements (刺激) indeed (30) inventiveness, according to a study in the June Journal of Personality and Social Psychology.
"If kids know they're working for a reward and can focus on a relatively (31) task, they show the most creativity," says Robert Eisenberger of the University of Delaware in Newark. "But it's easy to (32) creativity by giving rewards for poor performance or creating too much anticipation for rewards.
A teacher who continually draws attention to rewards or who hands our high grades for (33) achievement ends up with uninspired students, Eisenberger holds. As an example of the latter point, he notes growing efforts at major universities to tighten grading standards and (34) failing grades.
In early grades, the use of so-called token economies, in which students handle challenging problems and receive performance-based points toward valued rewards, shows (35) in raising efforts and creativity, the Delaware psychologist claims.
Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Eachstatement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraphfrom which the information is derived. You may choose a paragraph more than once.Each paragraph is marked with a letter.Answer the questions by marking thecorresponding letter on Answer Sheet 2.
A Grassroots Remedy
A) Most of us spend our lives seeking the natural world. To this end, we walk the dog, play golf, go fishing, sit in the garden, drink outside rather than inside the pub, have a picnic, live in the suburbs, go to the seaside, buy a weekend place in the country. The most popular leisure activity in Britain is going for a walk. And when joggers (慢跑者) jog, they don't run the streets. Every one of the minstinctively heads to the park or the river. It is my profound belief that not only do we all need nature, but we all seek nature, whether we know we are doing so or not.
B) But despite this, our children are growing up nature-deprived ( 丧失) , I spent my boyhood climbing trees on Stratham Common, south London. These days, children are robbed of these an cientfreedoms, due to problems like crime, traffic, the loss of the open spaces and odd new perceptions about what is best for children, that is to say, things that can be bought, rather than things that can be found.
C) The truth is to be found elsewhere. A study in the U.S. families had moved to better housing and the children were assessed for ADHD -- attention deficit hyperactivity disorder ( 多动症) .Those whose accommodation had more natural views showed an improvement of 19%; those who had the same improvement in material surroundings but no nice view improved just 4%.
D) A study in Sweden indicated that kindergarten children who could play in a natural environment had less illness and greater physical ability than children used only to a normal playground. A U.S. study suggested that when a school gave children access to a natural environment, academic levels were raised across the entire school.
E) Another study found that children play differently in a natural environment. In playgrounds, children create a hierarchy (等级) based on physical abilities, with the tough ones taking the lead. But when a grassy area was planted with bushes, the children got much more into fantasy play, and the social hierarchy was now based on imagination and creativity.
F) Most bullying (持枪凌弱) is found in schools where there is a tarmac (柏油碎石) play ground; the least bullying is in a natural area that the children are encouraged to explore. This reminds mean pleasantly of Sunny hill School in Stratham, with its harsh tarmac, where I used to hang about incomers fantasizing about wildlife. The children are frequently discouraged from involvement with natural spaces, for health and safety reasons, for fear that they might get dirty or that they might cause damage. So, instead, the damage is done to the children themselves: not to their bodies but to their souls.
G) One of the great problems of modem childhood is ADHD, now increasingly and expensively treated with drugs. Yet one study after another indicates that contact with nature gives huge benefits to ADHD children. However, we spend money on drugs rather than on green places.
H) The life of old people is measurably better when they have access to nature. The increasing emphasis for the growing population of old people is in quality rather than quantity of years. And study after study finds that a garden is the single most important thing in finding that quality.
I) In wider and more difficult areas of life, there is evidence to indicate that natural surroundingsim prove all kinds of things. Even problems with crime and aggressive behavior are reduced when there is contact with the natural world. Dr. William Bird, researcher from the Royal Society for the Protection of birds, states in his study, "A natural environment can reduce violent behavior because its restorative process helps reduce anger and impulsive behavior." Wild places need encouraging for this reason, no matter how small their contribution.
J) We tend to look on nature conservation as some kind of favor that human beings are granting to the natural world. The error here is far too deep: not only do humans need nature for themselves, but the very idea that humanity and the natural world are separable things is profoundly damaging. Human beings are a species of mammals (哺乳动物) . For seven million years they lived on the planet as part of nature. Our ancestral selves miss the natural world and long for contact with nonhuman life. Anyone who has patted a dog, stoked a cat, sat under a tree with a pint of beer, given or received a bunch of flowers or chosen to walk through the park on a nice day, understands that. We need the wild world. It is essential to our well-being, our health, our happiness. Without the wild world we are not more but less civilized. Without other living things around us we are less than human.
K) Five Ways to Find Harmony with the Natural World Walk: Break the rhythm of permanently being under a roof. Get off a stop earlier, make a circuit of the park at lunchtime, walk the child to and from school, get a dog, feel yourself moving in moving air, look, listen, absorb.
Sit: Take a moment, every now and then, to be still in an open space. In the garden, anywhere that's not in the office, anywhere out of the house, away from the routine. Sit under a tree, look at water, feel refreshed, ever so slightly renewed.
Drink: The best way to enjoy the natural world is by oneself; the second best way is in company. Take a drink outside with a good person, a good gathering: talk with the sun and the wind with bird-song for background.
Learn: Expand your boundaries. Leam five species of bird, five butterflies, five trees, five bird songs. That way, you see and hear more: and your mind responds gratefully to the greater amount of wildness in your life.
Travel: The places you always wanted to visit: by the seaside, in the country, in the hills. Take a week-end break, a day-trip, get out these and do it: for the scenery, for the way through the woods, for the birds, for the bees. Go somewhere special and bring specialness home. It lasts forever, after all.
36. The study in Sweden shows that more access to nature makes children less likely to fall ill.
37. The author's profound belief is that people instinctively seek nature in different ways.
38. It can be very helpful to provide more green spaces for children with ADHD.
39. Elderly people will enjoy a life of better quality when they contact more with nature.
40. Nowadays, people think things that can be bought are best for children, rather than things that can be found.
41. Dr. William Bird suggests in his study that access to nature contributes to the reduction of violence.
42. According to a study in the U. S. Children with ADHD whose accommodation had more natural views showed much better improvement.
43. Children who have chances to explore natural areas are less likely to be involved in bullying.
44. We can find harmony with the natural world in various ways, among which there are walking, sitting, drinking, learning and traveling.
45. It is extremely harmful to think that humanity and the natural world can be separated.
Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions orunfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C andD . You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on AnswerSheet 2 with a single line through the centre.
Questions 46 to 50 are based on the following passage.
When families gather for Christmas dinner，some will stick to formal traditions dating back to Grandma‘s generation.Their tables will be set with the good dishes and silver，and the dress code will be Sunday-best.
But in many other homes，this china——and——silver elegance has given way to stoneware (粗陶)——and——stainless informality，with dresses assuming an equally casual——Friday look.For hosts and guests， the change means greater simplicity and comfort.For makers of fine china in Britain，it spells economic hard times.
Last week Royal Doulton，the largest employer in Stoke-onTrent，announced that it is eliminating 1，000 jobs——one-fifth of its total workforce.That brings to more than 4，000 the number of positions lost in 18 months in the pottery (陶瓷) region.Wedgwood and other pottery factories made cuts earlier.
Although a strong pound and weak markets in Asia play a role in the downsizing，the layoffs in Stoke have their roots in earthshaking social shifts.A spokesman for Royal Doulton admitted that the company “has been somewhat slow in catching up with the trend”toward casual dining. Families eat together less often，he explained，and more people eat alone，either because they are single or they eat in front of television.
Even dinner parties，if they happen at all，have gone causal.In a time of long work hours and demanding family schedules，busy hosts insist，rightly，that it‘s better to share a takeout pizza on paper plates inthe family room than to wait for the perfect moment or a “real” dinner party.Too often，the perfect moment never comes，Iron a fine-pattened tablecloth? Forget it.Polish the silver? Who has time?
Yet the loss of formality has its down side.The fine points of etiquette(礼节) that children might once have learned at the table by observation or instruction from parents and grandparents(“Chew with your mouth closed.”“keep your elbows off the table.”)must be picked up elsewhere.Some companies now offer etiquette seminars for employees who may be competent professionally but clueless socially.
Choose correct answers to the question：
46.The trend toward casual dining has resulted in ______
A.bankruptcy of fine china manufacturers
B.Shrinking of the pottery industry
C.restructuring of large enterprises
D.Economic recession in Great Britain
47.Which of the following may be the best reason for casual dining?
A.Family members need more time to relax.
B.Busy schedules leave people no time for formality.
C.People want to practice economy in times of scarcity.
D.Young people won‘t follow the etiquette of the older generation.
48.It can be learned from the passage that Royal Doulton is _______
A.a retailer of stainless steel tableware
B.a dealer in stoneware
C.a pottery chain store
D.a producer of fine china
49.The main cause of the layoffs in the pottery industry is _______
A.the increased value of the pound
B.the economic recession in Asia
C.the change in people‘s way of life
D.the fierce competition at home and abroad
50.Refined table manners， though less popular than before in current social life， _______
A.are still a must on certain occasions
B.are bound to return sooner or later
C.are still being taught by parents at home
D.Can help improve personal relationships
Questions 51 to 55 are based on the following passage.
In bringing up children，every parent watches eagerly the child‘s acquisition (学会) of each new skill- the first spoken words，the first independent steps，or the beginning of reading and writing.It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate，but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads.On the other hand，though，if a child is left alone too much，or without any learning opportunities，he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself.
Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children.Some may be especially strict in money matters.Others are sever over times of coming home at night or punctuality for meals.In general，the controls imposed represent the needs of the parents and the values of the community as much as the child‘s own happiness.
As regard the development of moral standards in the growing child，consistency is very important in parental teaching.To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality(道德)。Also，parents should realize that “ example is better than precept ”。If they are not sincere and do not practice what they preach(说教)，their children may grow confused and emotionally insecure when they grow old enough to think for themselves，and realize they have been to some extent fooled.
A sudden awareness of a marked difference between their parents‘ principles and their morals can be a dangerous disappointment.
Choose correct answers to the question：
51.Eagerly watching the child‘s acquisition of new skill ______
A.can be avoided
B.is universal among parents
C.sets up dangerous states of worry in the child
D.will make him lose interest in learning new things
52.In the process of children‘s learning new skills parents ________
A.should encourage them to read before they know the meaning of the words they read
B.should not expect too much of them
C.should achieve a balance between pushing them too hard and leaving them on their own
D.should creative as many learning opportunities as possible
53.The second paragraph mainly tells us that _________
A.parents should be strict with their children
B.parental controls reflect only the needs of the parents and the values of the community.
C.parental restrictions vary， and are not always enforced for the benefit of the children alone.
D.parental vary in their strictness towards their children according to the situation.
54.The word “precept” (Line3， Para.3) probably means “_______”
55.In moral matters， parents should ________
A.observe the rules themselves
B.be aware of the marked difference between adults and children
C.forbid things which have no foundation in morality
D.consistently ensure the security of their children
Part IV Translation ( 答题时间30分钟 )
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese intoEnglish. You should write your answer on Answer Sheet 2.
PartⅠ Writing 答案
Each year, attracted by job opportunities, thousands of migrant workers rush into cities to better their life. While fulfilling their personal desires, these migrant workers also provide urban residents with more conveniences by working in all walks of life. Besides, they meet the emergent needs of work force in some industries such as construction and help to quicken the steps of city construction through their hard work, therefore contributing a lot to the city’s social and economic development.
However, cities are, at the same time, confronted with many problems created by migrant workers. For example, too many migrant workers result in over crowded space and thus cause housing problem; secondly, they make a mess of city’s environment by littering casually; and thirdly, migrant population may create difficulties in carrying family planning policy, etc.
But we can’t expel migrant workers from cities just because of the above problems.
We should adopt correct attitudes towards them and take effective measures to solve them. We firmly believe that migrant workers will be of greater help to citylife in future.
PartⅢ reading comprehension 分值说明
1、选词填空一篇 5% 10个题，每小题3.55分
2、长篇阅读一篇 10% 10个题，每小题7.1分。
3、仔细阅读 20% 10个题 共2篇，一篇5个题，每小题14.2分。
Section A 答案解析
27.【解析】K。此处需要一个形容词作定语修饰work。根据上下文意思，____work，应与family shopping，preparing meals并列，同属in-home jobs。结合选项，只有voluntary带入后意为“义务工作”符合文意。
32.【解析】 M。此处应填动词作为谓语，且根据前文的时间Not long ago可知要填动词的过去式。根据句中ignoring和suggesting部分的意思，只有insulted符合题意。
34.【解析】 H。此处需要一个副词作不定式的状语修饰pay attention。代入选项中剩余的副词really和technically，不难看出really符合文意。
Section B 答案解析
36.The study in Sweden shows that more access to nature makes children less likely to fall ill.瑞典的研究说明更多接触大自然让孩子更可能少生病。
【解析】 D)。细节题。根据句中关键词a study in Sweden定位至D)段首句。瑞典的一项研究显示，在自然环境中玩耍的幼儿园小朋友比在只习惯在正规运动场玩耍的小朋友少患病，身体也更健康。
37.The author’S profound belief is that people instinctively seek nature in different ways.作者深信人们本能地会通过各种方式寻找大自然。
【解析】A)。细节题。根据句中的“the author’s profound belief"可定位至文章A)段末句。作者深信人类不仅需要大自然，而且都在寻觅着大自然。
38.It can be very helpful to provide more green spaces for children with ADHD.给多动症儿童提供更多绿色的生活空间会对他们大有帮助。
【解析】 G)。细节题。根据句中关键词children with ADHD和green spaces可定位至G)段倒数两句。但是，众多研究表明，与自然接触对患有多动症的孩子最有益。虽然如此，我们还是把钱花在了药物上，而非绿色的生活空间上。
39.Elderly people will enjoy a life of beber quality when they contact more with nature.老年人多接触自然可享受优质生活。
【解析】 H)。归纳题。根据句中关键词elderly people可定位至H)段。“如果老年人有接触大自然的机会，他们的生活状况会明显改善不少。随着老年人的增多，我们应该更多地关注他们的生活质量，而不是生命年限。众多研究发现，花园是提高老年人生活质量唯一最重要的因素。”句中是对此段的简要归纳。
40.Nowadays，people think things that can be bought are best for children，rather than things that Can be found.如今，人们觉得可以买到的东西对孩子最好，而不是可以发现的东西。
【解析】B)。细节题。根据句中关键词things that Can be bough found和best for children可定位至B)段末句。还有一些关于什么是对孩子们最好的奇怪新观念，觉得是能买到的东西，而不是可以发现的东西。
41.Dr.William Bird suggests in his study that access to nature contributes to the reduction of violence.William Bird博士在研究中提到接近大自然有助于减少暴力行为。
【解析】 I)。细节题。由句中的Dr.William Bird定位至I)段倒数第二句。他在研究中提出这样的观点：自然环境能减少暴力行为，因为其恢复过程有助于减少愤怒和冲动。
42.According to a study in the U.S.Children with ADHD whose accommodation had more natural views showedmuch beRer improvement.
【解析】 C)。推理题。根据句中关键词a study in the U.S.定位至C)段。该段指出调查发现，住在自然风光视野更开阔的房子里的患儿改善了19%，而那些住在物质条件得到同等改善，但没有美丽的自然风景的房子里的患儿仅改善了4%。由此可以推演出：住在自然风光视野更开阔的房子里的多动症儿童进步幅度更大。
43.Children who have chances to explore natural areas are less likely to be involved in bullying.
【解析】 F)。细节题。根据句中关键词explore natural areas定位至F)段首句。大多数恃强凌弱的现象发生在有柏油碎石运动场的学校，在鼓励孩子探索的自然环境中则很少发生。
44.We can find harmony with the natural world in various ways，among which there are walking，sitting，drinking，learning andtravelin9.与自然和谐相处方式多多，比如：散步、静坐、畅饮、学习和旅行。
【解析】 K)。归纳题。根据句中关键词find harmony with the natural world可定位至K)段末段。该段列举与自然和谐相处的方式，而句中是对整段的概括。
45.It is extremely harmful to think that humanity and the natural world can be separated.
【解析】 J)。细节题。根据句中关键词humanity and the natural和separated定位至J)段第二句。原句为“but the very idea that humanity and the natural world are separable things is profoundly damagin9”(而这种把人类与自然界割裂开来的观念是毁灭性的。)
Section C Passage One 答案解析
46.[B] 推理判断题。首先依据题目中的casual dining找到第2段中的informality.其后有两个for引导的介词短语，后一个说“对于英国精致瓷器的制造商来说，这(informality)意味着经济困难时期”;此外，第3段用数据具体指出陶瓷业裁员之严重，说明陶瓷业在萎缩，即B.A、D均属夸大事实，C与文章内容无关。
47.[B] 事实细节题。根据倒数第2段第2句中指出现今休闲文化流行的背景：工作时间长，家庭生活节奏紧张，B中的 Busy schedules与文中的demanding family schedules对应，故为答案。
48.[D] 事实细节题。Royal Doulton在文章中出现过两次：第3段说它裁员，因为人们用餐越来越随意(不再讲究餐具的精致);第 4 段中“A spokesman for Royal Doulton admitted that the company……”，暗示公司的性质，可以推断它是精制器皿的生产者。
49.[C] 事实细节题。根据题目中的the layoffs找到文章第4段首句，其中的have their roots in相当于题目中的main cause is，shifts相当于C中的change.其实本题与第1题是交叉相关的，从第1题的题目可找到本题的答案。
50.[A] 事实细节题。根据最后一段，特别是第2句“The fine points of etiquette…… must be picked up elsewhere良好的餐桌礼仪必须在其他地方被重拾起来”，可知礼仪在某些场合还是必要的，故答案为A.
Section C Passage Two 答案解析
51.[B] 事实细节题。第1段第1句中的every parent，often等词表明这种做法在父母中是非常普遍的，显然B与之相符。A说法无原文依据，且由原文可看出题干所述现象是很难避免的;C中dangerous—词在原文中本是修饰其他情绪，故C不符;D是过多地让孩子自己一个独处的后果，不是题干所述行为的后果。
Part IV Translation ( 30 minutes ) 汉译英 15%=106.5分
It has already been three decades since Richard Nixon declared fight against cancer,during which many specialists and scholars spent a large amount of money trying to seek various ways to crack this hard nut.Yet today the death rate of cancer is nearly as high as it was in the 1970s. American women's death rate of breast cancer is five to thirty times as high as that of women in many other countries of the world.In Thailand, only two to five out of every 100,000 women die of breast cancer,whereas in the United States, 30 to 40 meet that fate.Among all the reasons,no one denies that diet is a large part of the reason.Some scientists hold, “It's our greatest exposure to the environment because humans put two to three pounds of food into their bodies every day.”Hence people should place a great emphasis on good eating habits.Though the correct eating habit can't eliminate cancer in the world,it can help reduce the risk of cancer.